25 dec. 2012

Trerätters tillagad av 10-åring

För ett tag sedan berättade jag om vår 10-årings fascination för den här boken, hon bläddrade igenom den och satte upp ett förslag på en trerätters meny.


Nu blev det inte exakt de rätterna hon planerat men en hejdundrade middag blev det i alla fall! Efterrätten hittade hon på annat håll annars var det Morbergs bok som låg till grund.

Sparrissoppa med knaperstekt bacon och persilja

Vinet till sparrissoppan


Wienerschnitzel med hemgjord bearnaisesås
Chokladpannacotta med frostade hallon

Vi var ett helt gäng som njöt av maten, 8-9 st, rörande överens om att hon nog har hittat sitt framtida yrke, Hoppas intresset håller i sig!




7 dec. 2012

Köttfärs- och grönsaksgratäng

Ännu en variant på min nya, smidiga favorit; köttfärs i ugn. Bara att ta vad som finns hemma i grönsaksväg. Denna gången blev det svamp, lök och paprika och jag hällde såsen över istället.



Champinjoner
2 röda paprikor
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor

1 kg blandfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
salt, peppar, torkad basilika (fungerar lika bra med oregano eller pizzakrydda)

Gratängsås:
1 pkt färskost
ca 2 dl riven ost
3-4 dl grädde

Stek svamp, paprika, lök med vitlök, basilika, pappar och salt.

Blanda ägg, grädde och kryddor till en smet som sedan knådas ihop med färsen.

När grönsaksblandningen är mjuk så blandas den ihop med köttfärssmeten, sedan är det bara att breda ut allt i en lagom form.

Smält färskosten och den rivna osten, häll i grädde. Smaka av med lite salt och peppar.

Häll över köttfärsen och sätt in i ugnen på 175º i va 40 min. Servera med sallad.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails