15 nov. 2012

Köttfärs- och grönsakspanna


Tillgångarna

Matplaneringen igår var sisådär, det enda jag bestämt var att det skulle bli något med köttfärs så den var framtagen ur frysen. Numera måste vi stänga in mat som ligger på upptining i micron för att inte småttingarna ska vara och gnaga på det. Katterna, alltså :-)

Pannbiff? Ja, kanske. Kollade klockan och kände av magen. Eftersom jag unnat mig en skogspromenad så hade det tickat iväg en stund. Hmmm...

Det blev en kylskåpsinventering och det jag valde kan du se på bilden. Lök, purjolök, röd och gul paprika, blomkål, aubergine, parmesanost och soltorkade tomater. Funderade på lite olika varianter och beslutade mig för den jag ansåg smidigast.

Blandade en skvätt grädde med salt, peppar och 4-5 skivor hackade soltorkade tomater. Efter det stekte jag alla grönsakerna (utom auberginen) med salt, citronpeppar och vitlök och blandade dem med vätskan, ost och köttfärsen.

Auberginen skar jag upp och täckte botten av den smorda formen med. Strödde över ett lager riven ost. Sedan var det bara att smeta över hela köttfärsgeggan och in i ugnen på 175º. Efter en halvtimme hade jag ute formen för att hälla av överflödig vätska och strö på ytterligare ett lager riven ost, total tid ca 45 minuter.

En grönsallad till det så var måltiden komplett!



Det suddiga resultatet

13 nov. 2012

Fläskkotlett med wokade grönsaker & svamp




Bra snabbmat!

4-5 skivade morötter
1/2 strimlad purjolök
1/2 strimlad salladskål
Steks i olja/smör och saltas, peppras

Champinjoner skivas och steks i smör

Fläskkotletterna steks med salt och svartpeppar, i smör naturligtvis!

Sås:
1 pkt färskost (smälts)
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
soja
salt, peppar
sky från stekningen

Klart! Visst är det krångligt med LCHF? ;-)


4 nov. 2012

Fetaostfylld köttfärs i långpanna


1 kg köttfärs
1 ägg
1 bit fetaost
soltorkade tomater (4-5 st)
salt, peppar
vitlök
1 pkt bacon
1 gul lök
champinjoner
riven ost

Smula fetaosten så smått det går, hacka tomaterna, blanda med ägget och kryddorna. Låt det stå en stund och gotta ihop sig innan du blandar i köttfärsen. Ta det lite nätt med saltet, ibland är osten alldeles tillräckligt salt på egen hand. Skär baconet i bitar och hacka löken. Stek och blanda ihop med köttfärssmeten.


Skiva champinjonerna (om de inte redan är klara i burk) och stek i smör och olja, tillsammans med vitlök och svartpeppar.

Bred ut hälften av smeten i en smord ugnsform. Bred sedan över de stekta champinjonerna innan resten av smeten breds ut. Grädda i ugn i ca 175º i  ca 30 minuter. Ta ut och häll av spadet (spara till sås om du vill ha det till) och bred över rikligt med riven ost. Fortsätt i ugnen ca ytterligare 10-15 min.


Det blev riktigt gott, faktiskt. Så pass att jag missade att fota ett upplägg :-) Vi åt stekta grönsaker (röd och gul paprika, purjolök och salladskål) och grönsallad till.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails