20 mars 2011

Skinkschnitzel fylld med bacon- och purjolöksblandning

Fyllning:
1 pkt bacon
ca 15 cm purjolök
1 pkt färskost med vitlök
Stek bacontärningar och strimlad purjo i smör, blanda med vitlöksosten.

Banka ut schnitzelbitarna (i detta fallet 6 st) så att de blir lagom tunna. Bred på blandningen och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller steksnöre. Bryn runt om så det blir fin färg, lägg i ugnsform. Blir det blandning över så klicka det runt ruladerna. Efterstek i ugn ca 20 min, 175º.

Vi åt stekta champinjoner och zucchini till, smaksatt med en hel del vitlök och svartpeppar/salt. Ingen sås behövdes eftersom fyllningen gärna ger sig ut runt köttet och bildar en god gegga :-)


6 mars 2011

Grönsaksgratäng med västerbottenost och champinjoner


















Ta vad som finns hemma i grönsaksväg, skiva upp och lägg i en ugnsform. Denna gången blev det röd paprika, purjolök, rödlök, ruccola, bladspenat. Plus lite färska champinjoner som grädde på moset .-)

Gratängblandning:
ca 4 dl riven "vanlig" ost + 2 dl Västerbottenost
4 dl grädde
2 ägg
2 dl crème fraîche
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Blanda ihop och häll över grönsakerna, grädda i 175º tills det fått fin färg. Perfekt tillbehör till det mesta!

, ,

4 mars 2011

Toppad kapacitet

Ojojoj, det är verkligen dålig uppdatering här... Man kan tro att vi slutat äta. Så illa är det inte. Däremot börjar vi komma ut ur en jobbarperiod som knappt är av denna värld och därför har det bara varit sova, jobba, äta i en dryg månad.

Ingen tid  - eller lust - till att ta kort, berätta om mat och liknande. Kanske är det snart dags. Jag känner hur inspirationen börjar återvända så smått och det finns lite att lägga ut. Ska bara... först...
Ikväll får det bli fläskytterfilé med ruccolapaj. Ev LCHF-knäcke och ost till fredagsmyset, ni vet det obligatoriska. Får väl se hur pass mycket ork det finns kvar efter bastubadet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails