15 feb. 2010

Kålpudding















Idag blev det kålpudding till middag, tillagad igår för att det skulle ta minsta möjliga tid idag efter jobbet. Naturligtvis :-)
1 kg fläskfärs blandas ned i en röra av 2 dl grädde, 1 ägg och kryddning efter behag. I mitt fall salt, vit- och svartpeppar.
Vitkålen steks i smör till lagom färg, bred ut hälften i botten på formen, lägg över färsblandningen och bred sedan över resten av den frästa kålen.
In i ugnen i ca 45 min i 175º
I vårt fall blev det rivna morötter till och barnen fick standardpotatis med lingon. Mums att kunna äta mer av det goaste!

3 kommentarer:

  1. Hur mycket vitkål hade du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ha ca 3/4 normalstort kålhuvud, tror jag. Ta så det räcker formen först och sen får man testa sig fram lite med hur mycker man vill täcka färsen med. /Bitte

      Radera

Kommentarer är välkomna, skriv en rad eller två!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails